USP balk USP balk USP balk USP balk USP balk

Kapla

Met Kapla houten speelgoed bouw je wat je maar wilt, bouw het met verbazende resultaten. Je hebt er geen schroeven, lijm of plakband voor nodig. Gemaakt van 100% natuurlijk grenenhout uit duurzame bossen. Ontwikkel hiermee de vaardigheden van je kind. Ze kunnen er in groepjes mee spelen of alleen.

Het spel Kapla is een uitzonderlijk bouwspel gemaakt van grenenhout van hernieuwbare Franse bossen. Het zijn niet al te grote, rechthoekige plankjes van slecht 1 maat. De houten blokken bestaan uit 7 verschillende kleuren. Voor kinderen (en hun ouders) gaat een wereld open van creativiteit, fantasie en natuurlijk plezier.

Laat uw kinderen (de bouwers) kennis maken met weer wereld van design, wetenschap, inschatting, kunst en natuurlijk andere uitdrukkingsvormen. Het plezier om heel de tijd creatief en tegelijkertijd leerzaam bezig te zijn.

Kapla heeft de mooiste bouwblokken ter wereld! Geen spijkers, lijm, schroeven of kliksysteem nodig. Elk plankje wordt weer boven op de andere geplaatst en op ijn plaats gehouden door de zwaartekracht en evenwicht. De Kapla-plankjes grijpen niet in elkaar vast. De afmetingen van de plankjes zijn: 1:3:5. Met deze afmetingen kunnen er toch constructies met een verbazingwekkend eind effect gemaakt worden.

De lichtheid van het hout en de vlakke vormen stimuleren de nieuwsgierigheid ernaar en verhogen de vastberadenheid van je kind.

Het spelen met de Kapla blokken kan even gemakkelijk zijn als het stapelen of het opbouwen van de Eiffel toren.  En het plezier is dan nog niet gedaan. Waar nog meer plezier in zit is in het afbouwen van je bouwwerken. Om telkens plankje voor plankje voorzichtig weg te nemen tot dat je bouwwerk in stort.. dan is het tijd voor een nieuwe kans dus een nieuw gebouw.

In elke doos van Kapla zit een handleiding toegevoegd met technieken en modellen. Het kan gemakkelijk worden opgeborgen in een trommel of bijvoorbeeld een houten kist.

De uitvinden van dit leuke spel is Tom van der Bruggen. Hij vond Kapla uit tijdens zijn studententijd terwijl hij een 19e-eeuws kasteel in Zuid-Frankrijk restaureerde. Hij baseerde de vorm van de blokjes op de verhoudingen van de oude houten balken in het kasteel.

Geen producten gevonden...
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »