USP balk USP balk USP balk USP balk USP balk
SoundRacer

SoundRacer SoundRacer V8 American MuscleCar of Lambo V10 of Ferrari V12

€34,95 Incl. btw
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Levertijd: Reserveer nu!

Plug de SoundRacer in je sigaretten aansteker van je Astra\'tje, tune je radio in op de juiste frequentie en hoor de vette uitlaatsound van een Lamborghini V10 of een V8 American Muscle Car door je eigen car-stereo!

Naast de Soundracer V8 en de V10 nu de NIEUWE SOUNDRACER V12!!

Levensecht Ferrari V12 motor geluid!


Het geluid van een Ferrari 512BBLM uit 1980 is in 2008 opgenomen op de Mugello racetrack in Italie. De motor is een 4.942 / 301.6 cu Tipo F102 BB LM V12. 500pk / 373KW @ 7000 rpm.  

In aanvulling hierop zijn extra uitlaat vacuum knallen toegevoegd die zo typisch zijn voor een voor de racerij getunde motor die ontstaan wanneer het gaspedaal na volgas wordt losgelgelaten.  

Plug de sound Racer in je sigaretten aansteker van je Astra'tje, tune je radio in op de juiste frequentie en hoor de vette uitlaat sound van een lamborghini V10 of een V8 American Muscle Car of een V12 Ferrari door je eigen car-stereo!

Knal je radio hard aan en zet je ramen open... Het hele terras zal zich afvragen waar die vette Supercar scheurt?!

Check het filmpje maar, het is ECHT! De ingebouwde chip reageert op het toerental van de motor en op de schakelmomenten. Jij en je buren denken ECHT dat er een €200.000,-+ bolide langsrijdt! Tevens is dit een FM-transmitter voor je MP3-Speler of i-Pod. (Kabel bijgeleverd!)
Dit Product wordt geleverd in een luxe verpakking met finishvlag bescherm-/schoonmaak doekje.

"A Touch of F1 in your Car"

Specs:
 • Built–in FM transmitter with LED display
 • Frequency range: 88,1 to 107,9 MHz
 • 3,5 mm stereo plug line input for MP3 players (cable included)
 • Transmits music from an external audio player to the Car FM Stereo radio
 • Power supply: 12V/24V from cigarette lighter socket. Current consumption max 50mA. Fuse 100 mA.
 • V8 engine sound:
 • Item number:SR0101V8AA EAN 07340051901011
 • V10 engine sound:
 • Item number: SR0102V10A EAN 07340051901028
 • CE   FCC    RoHS
 • Weight 27g.
 • Gift Box size: 110 mm x 150 mm x 55 mm
Geen specificaties gevonden
Review door Bart Oostvogels, Geplaatst op 28-05-2010, 4 Ster(ren).
Ze zeggen wel eens dat het geluid de helft van een lol is, helemaal bij een Ferrari of Lamborghini. Toch kan dat ook bij pak en beet een Volkswagen Golf 3 1.6 GL uit 1995 zijn. Hoe? Door de SoundRacer!

Jawel, met de Zweedse SoundRacer – welke is uitgevonden door Kenneth Palmestål – wordt de rijervaring een stuk intenser. Dit komt omdat je pakweg een Opel, Nissan, Toyota, Suzuki, Citroën, Peugeot, Renault of Volkswagen kan omtoveren in een sportwagen. En dat alleen door middel van een ander geluid.

De SoundRacer is een mooi vormgegeven gadget met een carbon-look. De bedoeling van het apparaatje is vrij simpel. Je hoeft alleen de SoundRacer in je sigarettenaansteker van je auto te pluggen om vervolgens je radio op een frequentie te zetten waarop geen radiostation is gevestigd. Dan is het een kwestie van gas geven en je kunt genieten van een heerlijke V8-brul of een snerpende V10!

Hoe dat kan? De ingebouwde chip reageert op het toerental van de motor en op de schakelmomenten. In onderstaande video wordt de werking van het apparaatje piekfijn uitgelegd en krijg je een demonstratie van de SoundRacer V10 te horen. Niet vergeten te bekijken dus! Overigens is de ‘geluidsjoystick’ tevens een FM-transmitter voor je MP3-Speler of i-Pod. Maar dat terzijde.

Wanneer de SoundRacer eenmaal is geïnstalleerd – eigenlijk gewoon een kwestie van plug and play – kan de lol niet op, althans tot een bepaald niveau. Want tot een toerental van 3.000 tpm klinkt de V10-versie werkelijk super. Je hebt het gevoel dat je een ‘zwaardere’ motor onder de kap hebt liggen. Ga je boven de drieduizend toeren dan verspreidt het apparaatje een ietwat onnatuurlijk geluid. In werkelijkheid zou een Lamborghini Gallardo – daar is het geluid van de V10-versie op gebaseerd - smeken om op te schakelen. Met de SoundRacer is dat niet zo, want je rijdt pas 3.000 á 4.000 tpm wanneer je een schreeuwend geluid hoort.

Dat is een minpunt, maar kan ook vanuit een positief licht worden bekeken. Het ‘nieuwe rijden’ wijst de bestuurder van een auto met benzinemotor er namelijk op om op te schakelen tussen 2.000 en 2.500 tpm. Net tussen die grens is het geluid van de SoundRacer V10 zeer vermakelijk. Je kunt op deze manier zuinig rijden en toch optimaal genieten van een brullende tiencilinder.

Een ander voordeel is dat het apparaat in de toekomst gebruikt kan worden in elektrische voertuigen. Deze emissieloze en geluidsloze voertuigen worden met behulp van de SoundRacer wel opgemerkt als de radio wat harder staat. Nu komt het nog voor dat mensen een volledig elektrische auto over het hoofd zien omdat deze géén geluid produceert. Met deze gadget is dit probleem uit de wereld. De versie voor elektrische auto’s bestaat momenteel nog niet, maar het bedrijf dat de SoundRacer maakt laat wel weten dat er aan een variant voor deze soort voertuigen wordt gewerkt.

De makers van de SoundRacer lopen op deze manier wel een beetje vooruit de plannen van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Deze zijn namelijk een wet aan het ontwikkelen om de geluidsproductie van elektrische auto’s verplicht te stellen, zodat andere weggebruikers ze aan horen komen.

De SoundRacer bestaat nog niet heel lang in Nederland, maar heeft zich in andere landen al bewezen dat het zeker een leuke gadget is. “Met de SoundRacer hebben we een uniek product toegevoegd aan ons assortiment hebbedingen. Velen zullen tijdens het rijden plezier beleven aan het prachtige geluid van een sportwagen”, aldus Marcel Vos van Toyzandgiftz.

De SoundRacer is een vermakelijk apparaatje dat het autorijden een stuk leuker maakt. En voor een bedrag van 34,95 euro is het zeker geen flinke investering. Bovendien krijg je voor dit bedrag veel lol terug in de vorm van een sportief klinkend geluid. Want, ik zei het al eerder, het geluid is de helft van de lol van de autobeleving…

www.autopuber.nl
Review door Rob Kind, Geplaatst op 30-11-2009, 3 Ster(ren).
De SoundRacer is een gadget die je plezier kan geven tijdens langzaam stadsverkeer of tijdens het stoppen en optrekken in de file. Met enige fantasie lijkt het of je auto qua geluid een racemotor onder de kap heeft.
Je rijdt niets harder, maar je door het geluid lijkt het heel wat meer.

Een aanrader voor wie het spelen met auto’s nog weet te herinneren.

3.5 sterren op basis van 2 beoordelingen
Schrijf ook een review

Recent bekeken

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »